Barve za lesene površine


Za zaščito pred snegom, dežjem, vetrom in soncem, so lesene površine vhodnih vrat DOORS zaščitene z večslojno površinsko obdelavo, ki jo sestavljajo različne temeljne barve in končne lazure.
Za ustrezno vzdrževanje lakiranih površin priporočamo občasno čiščenje z vlažno krpo.

  • Lazure SMREKA
  • Lazure/olja HRAST
  • Lazure/olja MACESEN
  • Stari les
  • Pokrive barve RAL

Smrekov les je svetlo rumenkaste barve po celotni prostornini debla. Beljava in jedrovina se barvno ne ločita. Je najbolj poznan in priljubljen les stavbnega pohištva. Letnice so dobro izrazite in enakomerne po celotni površini. Les je mehak in elastičen, zato se ga uporablja za izdelavo pohištva, glasbil, v gradbeništvu in papirni industriji. Njegova gostota znaša od 350 do 680 kg/m3.

Lazure smreka

Prosimo upoštevajte navodila in opozorila!

Hrastov les je izredno obstojen, trd in zadnje čase zaradi svojih izrazitih grč in ostalih napak izredno cenjen pri izdelovalcih pohištva. Gostota lesa znaša od 390 do 790 kg/m3. Uporablja se v mizarstvu, za pohištvo, v parketarstvu, gradbeništvu, za izdelavo sodov,..

Lazure Hrast

Prosimo upoštevajte navodila in opozorila!

Macesnov les je zelo cenjen. Beljava je rumenkaste barve, jedrovina pa rdečkasta. Gostota lesa znaša od 450 do 650 kg/m3. Uporablja se v gradbeništvu za fasade, za stavbno pohištvo, pohištvo in notranjo opremo, posodo in v rezbarstvu. V zadnjem času je zelo cenjen v oljeni izvedbi.

Lazure macesen

Prosimo upoštevajte navodila in opozorila!

Pravi masivni stari les. Pet posebnih barvnih odtenkov predstavlja različno obdelan star les smreke ali hrasta, ki je bil ob uporabi desetletja ali celo stoletja izpostavljen različnim vremenskim in mehanskim vplivom. Deske iz starega lesa so skrbno sortirane, po potrebi dodatno ročno obdelane, parjene in prefinjeno sestavljene v motiv vaših novih vrat.

Lazure macesen

Razporeditev, velikost, količine grč, lukenj in ostalih napak so pri vsakih vratih različne (poljubne) in so unikat ter tako niso predmet reklamacije. Razpoke v površini plošč (odprte ali pokitane) niso predmet reklamacije. Barvni toni so simbolično prikazani in zaradi omejitev v tisku odstopajo od dejanskih. Barvni ton je potrebno vedno uskladiti z veljavno barvno karto!.

Prosimo upoštevajte navodila in opozorila!